Alle datasheets, handleidingen, overzichten en software vindt u aan de rechterzijde in de grijze kolom.
Indien u op een tablet of smartphone kijkt vindt u het onder aan deze pagina.

ARC-1 4G / LoRa / NB-IoT Modemlogger

ARC-1 Modem logger voor 3G, 4G of NB-IoT (LTE-M)

De ARC-1 modemlogger is een modem met geïntegreerde datalogger, email client en (s)FTP client.

Door op het ARC-1 één of meerdere* externe niveausensor(en) aan te sluiten ontstaat een compleet loggermodem voor niveaumetingen in peilbuizen en overstorten waarbij de data draaloos worden ontsloten middels Email of FTP.

De gebruiker hoeft dus niet meer het meetpunt te bezoeken om over de gemeten data te beschikken. Door de baromatrische druksensor in het modem kan realtime luchtdrukcompensatie in het modem plaats vinden.

Op de ARC-1 modemlogger kunnen eveneens dataloggers uit de DCX lijn, inclusief de neerslagmeter, worden aangesloten.

De toepassingen zijn legio maar de meest belangrijke toepassingen zijn peilbuis- en riooloverstort metingen. Speciaal over riooloverstort metingen is er een intelligente triggerfunctie beschikbaar. Deze laat het modem versneld meten zodra er een overstort wordt gesignaleerd.

Uniek aan de ARC-1 modem is geïntegreerde email en (s)FTP client. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om de gemeten data per email of op een FTP server te ontvangen. De KELLER Datamanager-2 software leest deze data van de betreffende server en registreert alle data in een SQL database. Een meetpunt wordt herkend aan het telefoonnummer van de SIM-kaart waar de data door wordt verstuurd.

De ARC-1 modemlogger is op afstand vanuit de Datamanager software te herprogrammeren. Zaken als interval, coördinaten, alarmering etc. zijn dus op afstand opnieuw in te stellen. Door het open source karakter van de SQL database kan 3rd-party software eveneens data uit deze SQL database gebruiken waardoor integratie in bestaande data-acquisitie systemen mogelijk is.

Vanuit de database zijn alle data van alle loggers te visualiseren, te exporteren (Delft Fews, HYDRAS, ASCII, TNO, DAWACO etc.) en te filteren. Tevens kunnen vanuit de SQL database overstortrapportages worden gemaakt en bestaat de mogelijkheid om de locaties van de meetpunten in Google Maps te tonen. Overige functionaliteit die het ARC-1 modem biedt zijn alarmering per sms en email en een full duplex dataverbinning.

* Voor het monitoren van meerdere peilbuizen op één meetpunt is er de ARC-1 Box. Deze variant van de ARC-1 kan maar liefst 5 sensoren inlezen. U heeft dus slechts 1 modem nodig voor het uitlezen van 5 peilbuizen.

 

Specificaties
  • Voeding 3,6V Lithium batterij (type Sl780 maat D of maat DD)
  • Levensduur batterij ca. 10 jaar @ 1 meting/uur en 1 verbinding/dag
  • 3G, 4G of LTE-M (Cat M1 of M2) Netwerk
  • Data uitwisseling (s)FTP, SMS, Email of full duplex**
  • Logger intervaltijd 1 minuut - 4 weken
  • Geheugen 56000 registraties
  • Materiaal RVS 316L
  • Registratie waterstand (druk) en temperatuur
  • Diameter 48mm
  • Ingangen: RS485,4..20mA,0..5V,pulse en SDI12


ARC-1ARC-1 BOX