Alle datasheets, handleidingen, overzichten en software vindt u aan de rechterzijde in de grijze kolom.
Indien u op een tablet of smartphone kijkt vindt u het onder aan deze pagina.

ARC-1 3G Modemlogger

Hulp nodig bij installatie of gebruik van Keller software based devices? Check onze video tutorials 

De KELLER ARC-1 modem dataloggers zijn gebaseerd op een 3G modemmodule en kunnen gemeten waterstanden draadloos versturen naar een email of ftp server. Voor verwerking van de data stelt Keller GSM Datamanager ter beschikking waarmee u een zeer uitgebreid op een SQL database gebaseerd software pakket tot uw beschikking heeft om data te visualiseren, te bewerken en te exporteren.

De ARC-1 modemlogger is compatible met de kabelversies van de DCX dataloggers en nivosensoren uit de 36X en 46X lijn.

Kijk op onze internationale website voor water oplossingen en applicatie voorbeelden

 

 

 

ARC-1 Modem logger

Redactioneel nieuws

De ARC-1 modemlogger is een 3G modem met geïntegreerde datalogger, email client en (s)FTP client. Door op het ARC-1 één of meerdere* externe niveausensor(en) aan te sluiten ontstaat een compleet loggermodem voor niveaumetingen in peilbuizen en overstorten waarbij de data draaloos worden ontsloten middels Email of FTP. De gebruiker hoeft dus niet meer het meetpunt te bezoeken om over de gemeten data te beschikken. Door de baromatrische druksensor in het modem kan realtime luchtdrukcompensatie in het modem plaats vinden.
Op de ARC-1 modemlogger kunnen eveneens dataloggers uit de DCX lijn, inclusief de neerslagmeter, worden aangesloten.

De toepassingen zijn legio maar de meest belangrijke toepassingen zijn peilbuis- en riooloverstort metingen. Speciaal over riooloverstort metingen is er een intelligente triggerfunctie beschikbaar. Deze laat het modem versneld meten zodra er een overstort wordt gesignaleerd.

Uniek aan de ARC-1 modem is geïntegreerde email en (s)FTP client. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om de gemeten data per email of op een FTP server te ontvangen. De KELLER Datamanager-2 software leest deze data van de betreffende server en registreert alle data in een SQL database. Een meetpunt wordt herkend aan het telefoonnummer van de SIM-kaart waar de data door wordt verstuurd.

De ARC-1 modemlogger is op afstand vanuit de Datamanager software te herprogrammeren. Zaken als interval, coördinaten, alarmering etc. zijn dus op afstand opnieuw in te stellen. Door het open source karakter van de SQL database kan 3rd-party software eveneens data uit deze SQL database gebruiken waardoor integratie in bestaande data-acquisitie systemen mogelijk is.

Vanuit de database zijn alle data van alle loggers te visualiseren, te exporteren (Delft Fews, HYDRAS, ASCII, TNO, DAWACO etc.) en te filteren. Tevens kunnen vanuit de SQL database overstortrapportages worden gemaakt en bestaat de mogelijkheid om de locaties van de meetpunten in Google Maps te tonen. Overige functionaliteit die het ARC-1 modem biedt zijn alarmering per sms en email en een full duplex dataverbinning.

* Voor het monitoren van meerdere peilbuizen op één meetpunt is er de ARC-1 Box. Deze variant van de ARC-1 kan maar liefst 5 sensoren inlezen. U heeft dus slechts 1 modem nodig voor het uitlezen van 5 peilbuizen.

 

Specificaties
  • Voeding 3,6V Lithium batterij (type Sl780 maat D of maat DD)
  • Levensduur batterij ca. 10 jaar @ 1 meting/uur en 1 verbinding/dag
  • 3G Netwerk
  • Data uitwisseling (s)FTP, SMS, Email of full duplex**
  • Logger intervaltijd 1 minuut - 4 weken
  • Geheugen 32000 registraties
  • Materiaal RVS 316L
  • Registratie waterstand (druk) en temperatuur
  • Diameter 48mm
  • Ingangen: RS485,4..20mA,0..5V,pulse en SDI12


ARC-1ARC-1 BOX

Riool Overstort Modem Datalogger ARC-1 Box - OS

KELLER heeft een nieuwe versie van de ARC-1 Box ontwikkeld speciaal voor riool overstortmetingen.

Deze nieuwe modem logger is in een nieuwe kunststof behuizing gebouwd, uiteraard volledig waterdicht met een speciaal H2S filter waardoor realtime luchtdrukcompensatie gerealiseerd kan worden.

Deze nieuwe variant kan tot 3 sensoren uitlezen.

 

Alle aansluitingen zijn van kunststof (dus corrosie vrij) en waterdicht.

De nieuwe ARC-1-OS heeft een transparante deksel waardoor de werking kan worden gecontroleerd middels de status leds zonder dat de behuizing hoeft te worden geopend.