KELLER Nieuwsbrief

Communicatie wordt steeds belangrijker. Zowel tussen producten als tussen mensen. Met onze nieuwsbrief ontvang je iedere twee maanden onze nieuwsbrief. Kort en krachtig op de hoogte van wat onze zintuigen in de markt opgemerkt hebben.

Als één van de eerste fabrikanten ter wereld combineert KELLER de mogelijkheden van near-field communicatie (NFC) met industriële druktransmitters.

KELLER introduceert twee nieuwe serie:
de RFID 21D en 21DC RFID.

De passieve druktransmitters in de Serie 21D RFID zijn autonoom in termen van energievoorziening, waardoor ze voor onbepaalde tijd kunnen worden gebruikt zonder onderhoud.
De Serie 21DC RFID kenmerkt zich door een geïntegreerde datalogger, die draait op een speciale longlife batterij.

Met beide producten wordt de energie die nodig is om metingen te versturen draadloos ontvangen via de RFID-interface. Potentiële toepassingen voor deze hermetisch afgesloten druktransmitters zijn mobiele systemen, grootschalige voorzieningen en als vervanging voor conventionele manometers met wijzerplaten.

Lees metingen eenvoudig uit bij onopvallende meetpunten
De druktransmitters in de Serie 21D(C) RFID zijn gebaseerd op de Keller Serie 7 LD drukopnemers, die uiterst stabiel zijn met een uitmuntende stabiliteit op de lange termijn. De geavanceerde transponder technologie is het werk van de RFID-specialisten van microsensys GmbH. Een gegoten RFID-transponder uit slagvast kunststof vervangt de gebruikelijke stekker voor elektrische aansluitingen, roestvrij staal is gebruikt voor alle onderdelen die in contact komen met het medium, de zogenaamde “wetted parts”. De druktransmitters in de Serie 21D(C) zijn dus ongevoelig voor omgevingsinvloeden en vandalisme. Een RFID-lezer leest metingen snel en eenvoudig en via USB rechtstreeks overgebracht naar een laptop of PC. Als alternatief kan een batterij-gevoede Pocket Reader worden gebruikt, die meetwaarden weergeeft, slaat deze haar geheugen op en maakt ze beschikbaar als een XML-bestand voor overdracht via USB.

Serie 21DC RFID met geïntegreerde datalogger
Naast de voordelen van de Serie 21D, zijn de druktransmitters in de Serie 21DC (Datalogger) ook voorzien van een geïntegreerde datalogger, terwijl een speciale ingebouwde batterij met een levensduur van maximaal tien jaar garant voor een betrouwbare stroomvoorziening staat. De datalogger interval voor druk- en temperatuurmeting is instelbaar tussen 10 seconden en 255 minuten. Afhankelijk van de configuratie, zal de datalogger stoppen wanneer het geheugen vol (2'048 metingen) is, bestaande gegevens overschrijven (ring mode) of in standby mode gaan. Net als bij de druktransponder worden metingen geconfigureerd en afgelezen met behulp van RFID, waardoor er zeer zuinig met batterijcapaciteit wordt omgegaan.

Typische toepassingen voor Keller RFID druktransmitters
Keller RFID druktransmitters zijn ideaal voor gebruik waar trillingen, vocht, vuil of ijzige omstandigheden mechanische manometers ongeschikt maken. Anders dan bij handmatige datalogging, kunnen leesfouten en verwisselingen worden vermeden dankzij de draadloze transmissie en vrij configureerbare meetpunten. RFID druktransmitters zijn bijzonder voordelig als het gaat om het toezicht op grote schaal op drukmeetfaciliteiten, zoals bij chemische fabrieken,

chillers of grote gebouwcomplexen. Gelieerde toepassingen zijn de controle van drukvaten en inspectie van drukvaste componenten, bv als onderdeel van inkomende goederen controles. Het robuuste, compacte en onopvallende ontwerp van de twee series 21D(C) RFID laat hydraulische druk worden gecontroleerd op de graafmachine schoppen en klemmen klemmen.

KELLER AG für Druckmesstechnik en Microsensys zijn ervan overtuigd dat de marktintroductie van de RFID druktransmitters, in RVS behuizing en dus geschikt voor industrieel gebruik, zal leiden tot veel meer potentiële toepassingsgebieden.

Dit zal monitoring, kwaliteitsbeheer, procesontwerp en veiligheidssystemen mogelijk maken door te profiteren van eenvoudig traceerbare druk- en temperatuurgegevens. Ideaal voor on-the-spot metingen aan b.v. motortestbanken en in windtunnels.

Acht druk meetbereiken van 0..3 tot 0..1000 bar zijn beschikbaar voor het meten van absolute druk.

De total error band is ± 0,7% FS bij een temperatuurbereik van -10..+80°C, terwijl een temperatuur sensor de controle van de mediumtemperatuur faciliteert.

Serie 21DC RFID

Serie 21D RFID