KELLER Nieuwsbrief

Communicatie wordt steeds belangrijker. Zowel tussen producten als tussen mensen. Met onze nieuwsbrief ontvang je iedere twee maanden kort en krachtig KELLER nieuws.

Voorbij de pers

02 Beyond the pressJe hebt vast altijd al willen weten hoe diep je echt kunt duiken met een Sovjet Vostok Amfibia duikhorloge? En hoe dat zich verhoudt tot een simpel - maar wel met olie gevuld - quartzhorloge?

In een YouTubefilm zien we een drukkamer waarin de twee duikhorloges worden getest op hun maximale diepte en druk. Wie dat doen? Lauri en Anni. Hun YouTubekanaal heet ‘Beyond the Press’. Een mix van mythbusters, jackass en andere durfal tv-programma’s. Onder het motto ‘Don’t try this at home’ behandelen ze op experimentele wijze onderwerpen met een combinatie van wetenschap, techniek en - zoals ze zelf zeggen - madness.

Tja en als daar dan een KELLER manometer voorbij komt die de veiligheid van een experiment bewaakt, dan delen we die video natuurlijk met jullie!

Een intrigerend stelletje. En wat blijkt? Beyond the Press heeft nog een diepere betekenis en een intrigerende voorgeschiedenis. Het Hydraulic Press Channel (HPC) is het YouTube-kanaal van de Finse werkplaatseigenaar Lauri Vuohensilta en zijn vrouw Anni. Sinds oktober 2015 publiceren ze video's van verschillende objecten die worden verpletterd in een hydraulische pers van 150 ton.

Heus.

Op 31 oktober 2015 publiceerden ze een video waarin Lauri tevergeefs probeerde een stuk papier meer dan zeven keer te vouwen met die hydraulische pers. En zoals dat gaat met bijzondere filmpjes, hij werd opgepikt door de sociale nieuwswebsite Reddit, en werd binnen een dag meer dan twee miljoen keer bekeken.

Dat succes was reden voor het stel om enthousiast verder te gaan met het kanaal en in juni 2016 kwamen ze in aanmerking voor zowel de zilveren als de gouden YouTube Play Buttons, die ze met hun pers gingen verpletteren. Waar ze hun succes aan te danken hebben? Analysten zeggen aan Vuohensilta's gevoel voor humor, de opwinding van de onverwachte resultaten en - hou je vast: zijn Finse accent.

En hoe dat met succes gaat: Ze zijn op slag celebrities - op hun manier dan - mét merchandise en alles wat erbij hoort.

 

Hoe het ook zij, we wilden je deze niet onthouden!

 

02 Screenshot 2021 04 21 Beyond the press

Nieuwsbriefarchief