KELLER Nieuwsbrief

Communicatie wordt steeds belangrijker. Zowel tussen producten als tussen mensen. Met onze nieuwsbrief ontvang je iedere twee maanden kort en krachtig KELLER nieuws.

Uit het oog is niet uit het hart - 2G-netwerk wordt afgesloten

ZendmastIn de komende maanden al zullen de eerste providers in Nederland het 2G-netwerk afsluiten. Dit netwerk wordt in Nederland al bijna dertig jaar gebruikt voor het digitaal verzenden van data. Misschien communiceren jouw sensoren nog via 2G? Geen zorgen, KELLER helpt.

KELLER past zijn programma dataloggers steeds aan op de nieuwe ontwikkelingen. Niet alleen op het gebied van technologie en communicatie maar ook voor gebruik in diverse en uitdagende applicaties. Al een tijd geleden zijn de GSM-2 modemloggers vervangen door de ARC-1 modemlogger. Die ARC-1 is niet alleen toekomstbestendiger doordat hij geschikt is voor veel meer en verschillende communicatienetwerken. Hij kenmerkt zich ook door nieuwe firmware, nieuwe elektronica en een scala aan nieuwe features, waaronder interne vochtmeting, snellere opbouw van de verbinding en een beter energiemanagement.

ARC1 liggendTrouwe dienst
De GSM-2 van KELLER bood jarenlang een eenvoudige manier om op afstand drukmetingen, vul- en waterniveaus te volgen en grenswaarden te bewaken. Bijna drie jaar geleden zag de nieuwe generatie datalogger met modem het licht en kreeg de naam: ARC-1, de Autonomous Remote Data Collector.

En nu? Is een GSM-2 binnenkort niet meer bruikbaar? Wees gerust: KELLER biedt namelijk een upgrade-programma waarmee elke GSM-2 omgebouwd kan worden naar een ARC-1. Zodat je van je data op aan kunt, zoals je van ons gewend bent. Hoe veel voeten dat in aarde heeft en welke kosten daarmee gepaard gaan, dat is helemaal afhankelijk van de huidige GSM-2 configuratie en of de ombouw in eigen beheer wordt uitgevoerd of dat wij dat voor je verzorgen.

Als je meer wilt weten, neem dan even contact op en we kunnen specifiek - en vrijblijvend, ook fijn - voor jouw situatie bekijken wat er nodig is.

 

En 3G dan?

Het 2G-netwerk heeft ons in staat gesteld om diensten te ontwikkelen waarmee slimme meters en sensoren voor het eerst - zij het in kleine pakketjes - data digitaal te versturen. Een wereld opende zich. Tien jaar later kwam 3G en inmiddels buzzt het in de hele wereld al omwille van het 5G-netwerk.

3G-apparaten kunnen ook op een 4G-netwerk functioneren en dus zal ook het 3G-netwerk op den duur verdwijnen. En 4G dan? Is dat ook binnenkort gedaan? Nee, gelukkig gaat dat niet zo hard. 4G is nog steeds niet uitontwikkeld en 5G wordt gezien als complementair aan 4G en andere IoT-communicatietechnieken zoals LTE-M of LoRa. Allemaal met hun eigen voor- en nadelen.

Nieuwsbriefarchief