KELLER Nieuwsbrief

Communicatie wordt steeds belangrijker. Zowel tussen producten als tussen mensen. Met onze nieuwsbrief ontvang je iedere twee maanden kort en krachtig KELLER nieuws.

Precies wat je nodig hebt - Want waarom zou je meer betalen?

3 productrange druktransmitterOké, hij is gepikt van een oude reclameslogan. Maar het is een waarheid als een koe. Als je niet meer nodig hebt, waarom zou je dan een duurdere sensor kopen? Zeker niet nu de Serie 23 SY ook met de digitale uitgang van de 33 X serie verkrijgbaar is, de 23 SX heet ie. Zo heb je precies wat je nodig hebt.

Je hebt nu eenmaal niet in alle gevallen ruimtevaarttechnologie nodig, of de precisie die daarbij hoort. Kun je volstaan met de precisie van een standaard industriële druktransmitter, maar vind je de communicatie met een RS 485 wel zo aangenaam, dan heeft KELLER nu de Serie 23 SX. Betrouwbaar, robuust en digitaal.

3 33sxX-lijn
De sensoren uit de X-lijn van KELLER zijn wel zo’n beetje het vlaggenschip uit oogpunt van precisie. Hoge nauwkeurigheid door uitgebreide digitale compensatie van de sensorkarakteristieken waardoor een uitzonderlijke nauwkeurigheid van 0,05 %FS wordt bereikt - in het temperatuurbereik van 10 tot 40 °C komt deze waarde zelfs overeen met de totale foutband. Maar ook, en dat is iets waar je ook bij minder hoge nauwkeurigheidsbehoefte blij van wordt: naast een groot aantal analoge interfaces ook een digitale RS 485.

En die RS 485 hebben we nu dus ook geïmplementeerd in de 23 SY. Die ken je misschien al als de klassieke analoge industriële transmitter met een zeer lage temperatuurfout dankzij digitale temperatuurcompensatie. Een prima druktransmitter voor bijvoorbeeld hydraulische en pneumatische systemen.

Toepassing
4 JanwillemEen mooi project waar deze sensor in wordt toegepast, beschreven we vorig jaar: de beademingsunit van Janwillem Stoof uit Spijkenisse. Daar wordt een LoRa-netwerk gebruikt om de metingen door te geven. Martijn Smit van KELLER licht het gebruik toe: “Met de digitale druksensor 23 SX geven we via het LoRa-netwerk iedere vijftien minuten een meting door. Die sensor is in de flessenkar aangesloten op een T-stuk in het leidingwerk. Via de KELLER-cloud kan de klant te allen tijde alle informatie uitlezen die de sensor verzamelt. Heel overzichtelijk en actueel. Per sensor kunnen alarmmeldingen worden ingesteld die naar een bepaalde contactpersoon worden gestuurd.”

Janwillem Stoof: “Uit ervaring weten we bij welke druk welke actie nodig is. Daarom kunnen we verschillende meldingen inrichten. Bij de eerste melding kunnen we het bijvullen van de flessenwagen in laten plannen. Bij de tweede melding weten we dat er direct actie nodig is. Zo blijft de flessenwagen in alle situaties zijn belangrijke functie vervullen. Als de druk onder de 150 bar zakt, weten we dat er morgen bijgevuld moet worden.” Het voordeel? “We hebben zo veel minder transportbewegingen en we voorkomen ad-hoc interventies. Die wens bestond al langer, want daarmee bied je echt iets onderscheidends. En nu is dat gerealiseerd.”

Nieuwsbriefarchief