KELLER Nieuwsbrief

Communicatie wordt steeds belangrijker. Zowel tussen producten als tussen mensen. Met onze nieuwsbrief ontvang je iedere twee maanden kort en krachtig KELLER nieuws.

De compleetste lijn in datatransmissie - ARC1 nu ook met narrow band IoT en LTE-M

ARC1 liggendHoe compleet wil je het hebben? Met de uitbreiding van de communicatieprotocollen in de ARC1 datatransmissie-unit kan deze nu via 2G, 3G, narrow band IoT en LTE-M (4G) data van KELLER digitale druktransmitters verzenden.

Al eerder schreven we over de ADT1 en de ADT1-Tube. Deze transmitters gebruiken een LoRa-netwerk voor het verzenden van de data. Daarover kon je lezen in ons verhaal over de de-icing procedure op Schiphol en hoe daar geautomatiseerde niveaumetingen op afstand kunnen worden uitgelezen. Een totaal andere kant van het spectrum beschreven we in het verhaal over de watermetingen in Kololo, in Zuid-Afrika.

Ook een Box
De ADT1-familie kent ook de ADT1-Box. Een datatransmissie-eenheid die is ondergebracht in een waterdichte kunststof behuizing, ontworpen voor wandmontage. Ook met deze unit kun je de meetgegevens ontsluiten naar de cloud met behulp van LoRa. KELLER ontwikkelde de ingebouwde LoRa-transmitter in eigen huis en die kenmerkt zich door wat je van ons gewend bent: eenvoud, betrouwbaarheid en - ja, daar is ie: Zwitserse precisie.ADT1 Box offen

Eigen dashboard
Nu kun je dus met iedere communicatiemethode verbinding maken met het internet en kun je op een simpele en hele laagdrempelige manier digitale niveausensoren en druktransmitters geautomatiseerd hun werk laten doen en op afstand - in je eigen dashboard - de data uitlezen. In heldere en overzichtelijk grafieken.

ATD 1 openZowel de ARC1 als de ADT1-serie kunnen worden gekoppeld aan digitale niveausensoren en druktransmitters uit de KELLER D- en X-productlijnen. De Tube is speciaal ontwikkeld om zijn werk ín een peilbuis te doen. Ander materiaal, andere vorm, zelfde werking. Ook hier gebeurt de interne communicatie op basis van modbus RS485.

Hoe eenvoudig wil je het hebben? Een ADT-1 op drie AA-batterijen en een transmitter kan tot 5 jaar autonoom werken. Je kiest je eigen LoRa-netwerk of zet er zelf een op. In een ARC-1 gaat een DD batterij, en daarmee werkt een transmitter tot maar liefst 10 jaar.

Toegang tot je gegevens krijg je via de KOLIBRI Cloud van KELLER. Al deze transmissie-units - en al deze transmitters en sensoren staan daar al ingesteld, dus zijn gelijk te selecteren.

 

 

Nieuwsbriefarchief