KELLER Nieuwsbrief

Communicatie wordt steeds belangrijker. Zowel tussen producten als tussen mensen. Met onze nieuwsbrief ontvang je iedere twee maanden kort en krachtig KELLER nieuws.

Wordt het heet? Dan is daar de M8Cool

M8cool HB AangepastOnder extreme condities toch uiterst nauwkeurige én snelle drukmetingen, zelfs daar waar weinig ruimte is. Dat kan met de KELLER M8Cool zelfs bij temperaturen tot maar liefst 1.000 °C. Net als de M5 serie is ook de M8Cool gebaseerd op ‘Backside’-technologie en wordt de druk op de achterkant van de chip gemeten.

Je weet het vast, onze piëzoresistieve druktransmitters zijn ideaal voor drukmetingen dicht bij de bron en in de kleinste ruimtes, bijvoorbeeld in zeer smalle buizen. De M8Cool heeft een aangepaste sensorkop waar een koelwaterslang op gemonteerd wordt en die zo de perfecte mix biedt van een extreem hoge sample rate van 50 kHz en dankzij water- of luchtkoeling tot wel 1.000 °C werktemperatuur aan kan. Al zeggen we het zelf: Dat is niet niks.

De M5 basis is ultrasnel. Met een extreem dynamisch bereik is het mogelijk zeer snelle drukpulsen net zo betrouwbaar te meten als statische drukmetingen. Het signaalpad blijft volledig analoog en wordt in continu en realtime door een nauwkeurige digitale compensatiekring aangepast. Een trilling-bestendige Teflon FEP kabel met een mantel van maar liefst 2,9 mm zorgt ervoor dat het 80 mV uitgangssignaal wordt overgedragen. Daarmee is ie bijvoorbeeld - maar niet uitsluitend - zeer geschikt voor motortestbanken.M8cool Aangepast

‘Backside’

De sensor is uitgerust met een stabiele silicium sensor die aan de achterzijde is gesoldeerd op een drager die speciaal is ontwikkeld voor uitmuntende vloei-dynamische eigenschappen. Dankzij dit ontwerp zijn er geen hechtmiddelen, scheidingsmembranen of capillaire buizen nodig en het geeft een optimaal contact met het te meten medium, cruciaal voor het resultaat. Dit micro-mechanische ontwerp levert absolute meetbereiken van 3, 10 en 30 bar en een berg aan voordelen die we je graag komen laten zien. Want zien is geloven en de gebruikte materialen zorgen ervoor dat niet alleen extreme temperaturen, maar ook extreme media het hoofd geboden kunnen worden.

Zoals gezegd, geef even een belletje en we vertellen je nog veel meer.

Of als je toch in de buurt bent, kom dan naar onze stand op de TechniShow. Van 17 tot en met 20 maart laten we in Utrecht ons kunnen zien.
Ons standnummer is 11 A073. En registreren kun je hier.

TechniShow logo

Nieuwsbriefarchief