KELLER Nieuwsbrief

Communicatie wordt steeds belangrijker. Zowel tussen producten als tussen mensen. Met onze nieuwsbrief ontvang je iedere twee maanden kort en krachtig KELLER nieuws.

Vernieuwde KELLER KOLIBRI desktop-app

KolibriHij was al een poosje uit, de KELLER KOLIBRI desktop-app voor Windows. We hebben recent de nieuwste versie mogen lanceren, met belangrijke nieuwe functionaliteiten.

Niet alleen kun je nu programmeren, live meten en data in grafieken en tabellen weergeven en gebruiken. Ook kun je er je datalogger en digitale manometer mee uitlezen, en is nu ook de functie voor waterstandconversie ingevoerd.

Gemeten waardes in bar kunnen worden omgezet naar waterkolom in m H2O, de stijghoogte en de stijghoogte NAP. Met al deze nieuwe functies is de desktop-app nu een volwaardige opvolger van de logger 5.3.

Een andere welkome aanvulling in de app is de mogelijkheid om de waardes van de x- en y-as van een grafiek op vaste waardes in te stellen. Tot nu toe werden deze automatisch geschaald aan de hand van de waardes in de grafiek. Hiermee is een trend in een oogopslag zichtbaar.

De KELLER KOLIBRI suite

De KELLER KOLIBRI suite bestaat uit een webapp, een desktop-app, een Android-app en een KOLIBRI cloud. Met als uitgangspunt: Software voor onze diensten is gratis. Binnen nu en zes maanden zal de functionaliteit van de suite compleet zijn. Natuurlijk wordt die daarna nog verder doorontwikkeld, maar de onderdelen zijn dan allemaal op niveau beschikbaar.

Wat er nog in ontwikkeling is gaat over de dataopslag. Die is nu nog lokaal, maar wordt straks ook volledig in de cloud gerealiseerd. Alle losse apps sturen dan hun data naar de KOLIBRI-cloud, waar die via de webapp of desktop-app te visualiseren is.

Met dus als uitgangspunt: gratis software. We willen onze klanten laten profiteren van de ontwikkelingen, zonder ze daarvoor extra te laten betalen.

En om bedrijven met een eigen cloud in de gelegenheid te stellen de data van de sensoren met de eigen software te laten werken, is er ook een API ontwikkeld. Daarmee is dezelfde functionaliteit beschikbaar als met de KOLIBRI webapp.

Nog niet overtuigd?

Nog niet overtuigd van het nut of de werkbaarheid van een cloud-oplossing? Onze eigen Martijn Smit plant dit voorjaar weer een serie gratis workshops. Als je interesse hebt, laat dan even een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. achter. Het kost je alleen een beetje tijd, maar je bent naderhand een stuk wijzer!

Nieuwsbriefarchief