KELLER Nieuwsbrief

Communicatie wordt steeds belangrijker. Zowel tussen producten als tussen mensen. Met onze nieuwsbrief ontvang je iedere twee maanden kort en krachtig KELLER nieuws.

DCX22 ECO - Niet de allerhoogste precisie nodig, maar wel een hele scherpe prijs?

4 dcx 22In het eerdere artikel over de dataloggers schreven we al over de DCX22AA. Een datalogger uit twee delen met één deel voor luchtdrukmeting bovenin de peilbuis en het andere deel, de niveausensor, onder in de peilbuis. Uiterst nauwkeurig en veelal gebruikt voor grondwatermetingen en riooloverstortmetingen. We kregen regelmatig de vraag of het niet een ietsie simpeler kon. Kon daarmee ook de prijs misschien omlaag?

 

Vooral bij grote projecten waar hele grote aantallen sensoren worden ingezet, kan dat laatste natuurlijk nogal een onderscheidende factor zijn. De productontwikkelaars van Keller hebben die vragen opgepakt en hebben nu de DCX22 ECO geïntroduceerd. In één deel, met een meetbereik van nul tot tien meter waterkolom, zonder luchtdruksensor en dus eenvoudiger uitgevoerd. Aan die versimpeling is dus zo voldaan én - daar kun je nu eenmaal niet meer omheen als je een gebruiksvriendelijke oplossing wilt bieden - mét ook hier de geïntegreerde usb-aansluiting. Met ieder standaard usbkabeltje uit te lezen dus. En versimpeling betekent ook hier een verlaging van de kosten.

Van twee naar één

Ideaal voor grondwatermetingen, die tweedelige DCX22AA. Eén deel in het water en één deel bovenin de peilbuis. In dat bovenste deel werd een ingebouwde luchtdruksensor voorzien. Bovendien werd de aansluiting voor de uitleeskabel bovenin de peilbuis geplaatst. De sensor hoeft niet uit het water te worden gehaald en dus verandert ook de waterstand in de peilbuis niet tijdens het uitlezen. Met de eendelige ECO versie die nu beschikbaar is, lees je de gegevens uit en daarna volgt alleen nog luchtdrukcompensatie met de data van een aparte luchtdrukdatalogger. De gebruiker kan zelf bepalen hoeveel luchtdrukdataloggers er voor een bepaald gebied nodig zijn.

Martijn Smit herinnert zich: “In het verleden werkten we altijd met een Fischer-stekkeraansluiting. Dat was de Keller-standaard. Nu hebben we een usb-aansluiting op de logger. Die is inmiddels wel de standaard geworden voor dit type, dus daar zijn we erg blij mee.”

De DCX22-Eco-logger wordt veel gebruikt voor grondwatermetingen waar grote hoeveelheden dataloggers nodig zijn en waar sprake is van prijsdruk. Het uitlezen an sich kan op ieder willekeurig moment gebeuren, want - en dat is zo fijn aan een logger, de meetgegevens worden permanent bewaard. De logger beschikt over maar liefst 57.000 geheugenplaatsen bij een opslaginterval van 15 seconden of minder. Bij een opslaginterval van meer dan 15 seconden zijn er nog steeds 28.000 geheugenplaatsen te gebruiken 

Blije eindgebruikers

Inmiddels zijn diverse projecten met dit nieuwe type grondwaterdatalogger gerealiseerd tot volle tevredenheid van de gebruikers. De gegevens kunnen worden uitgelezen met de nieuwe KELLER KOLIBRI-desktop software. In een overzichtelijk dashboard is alle informatie beschikbaar voor monitoring en analyses. Voor alle specificaties van deze zeer efficiënte en economische oplossing, klik hier.

Nieuwsbriefarchief