KELLER Nieuwsbrief

Communicatie wordt steeds belangrijker. Zowel tussen producten als tussen mensen. Met onze nieuwsbrief ontvang je iedere twee maanden kort en krachtig KELLER nieuws.

Workshop IoT bij Keller

20190612 0006Kleine setting, grote tevredenheid

Begin vorige maand vonden de aangekondigde IoT-workshops van KELLER plaats. Martijn Smit nam de deelnemers mee in de wereld van de Kolibri-cloud, dashboard, remote monitoring en liet stap voor stap zien wat de mogelijkheden nu zijn en wat er in de (nabije) toekomst staat te gebeuren.

Martijn begon met een algemene uitleg over het Internet of Things - IoT, en wat dat voor Keller-producten en toepassingen betekent. Voor niveaumetingen, drukmetingen en de communicatie met de sensoren.

Praktisch en met concrete voorbeelden. En gewoon zien en doen.Zeichenfläche 1 Kopie

Meten en monitoren op afstand, meldingen en alarmen geautomatiseerd versturen. Dát kan allemaal met het Internet of Things. En met KELLER kan het ook nog eens makkelijk en betaalbaar. Met een Kolibri-cloudoplossing.

Verschillende methodes
In de workshop werd uitvoerig ingegaan op het verschil tussen LoRa, LTE, 3G en andere methodes. Voor zowel de 3G- als de LoRa-transmissiemethodes heeft KELLER een communicatiemodule. De verschillen in toepassing en bijkomende kenmerken passeerden de revue en er was ruimte voor vragen van de deelnemers. Martijn liet zien hoe een KELLER LoRa-netwerk opgezet kan worden en welke hardware daarvoor nodig is.

Na de uitleg konden de deelnemers zelf naar hartenlust aan de slag met de software. Met de webapp kon de Kolibri-cloud worden uitgeprobeerd. Smit liet zien hoe sensoren worden aangemeld, een gateway wordt verbonden met het TTN-netwerk en een LDT1-sensor aangesloten op het netwerk.

20190612 0012Tevreden deelnemers
De deelnemers kwamen zowel uit de overheidsdiensten als uit consultancy-hoek. Dus gebruikers en adviseurs zaten naast elkaar en konden zo optimaal van elkaar - en elkaars vragen - leren. In de reacties lazen we dat de uitleg als zeer duidelijk werd ervaren, de kleine groepen als prettig - iedereen kwam aan bod. “Technisch maar interessant” en “Kleine groep, info goed bruikbaar” waren twee van de als positief beoordeelde punten.

Tja en als de locatie en de broodjes dan ook nog duimpjes omhoog krijgen. Dan zit er vast een vervolg in.

Interesse? Stuur even een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

 

Nieuwsbriefarchief