KELLER Nieuwsbrief

Communicatie wordt steeds belangrijker. Zowel tussen producten als tussen mensen. Met onze nieuwsbrief ontvang je iedere twee maanden kort en krachtig KELLER nieuws.

’s Werelds kleinste

Sensor met bijMaar de prestaties zijn groots

‘Zwitserse precisie’ is een kwalificatie die Keller met graagte in stand houdt. Zo ook met de LD-serie sensoren. Een unieke combinatie van een zeer robuuste industriële druktransmitter met de populaire I2C microcontroller-interface. En waarschijnlijk de kleinste druktransmitter ter wereld.

Eerst maar eens die letters uitleggen, LD. L staat voor maar liefst drie kenmerken:

 

 • Een lasergelaste RVS316L behuizing
 • Een laag energieverbruik (typisch 0,1 μA in standby)
 • En last but not least een laagspanningsvoeding (voeding: 1,8...3,6 VDC).

Daarmee hebben we gelijk al drie ijzersterke punten te pakken, maar we leggen ook nog even de D uit. Ook daarvoor is meer dan één kenmerk van toepassing. Die D staat voor dubbele gegevens - druk en temperatuur - en voor digitaal. Digitale signaalverwerking om precies te zijn: DSP in goed afgekort Engels.

Even terug naar die L. Een lasergelaste roestvrijstalen behuizing zorgt voor een robuuste transmitter waarbij de elektronica hermetisch afgesloten is van de buitenwereld en de transmitter dus bestand is tegen extreme omgevingsinvloeden.

CiO-technologie
CiODe LD-sensoren zijn gebouwd met Keller’s beroemde chip-in-oil-technologie. Hierbij wordt de signaalconditioneringschip in de met olie gevulde behuizing van de drukmeetchip geplaatst. Die vormt zo een kooi van Faraday met doorvoercondensatoren rondom de elektronica. Er is dus geen externe elektronica nodig, wat een super compact ontwerp mogelijk maakt, dat heel goed bestand is tegen bijvoorbeeld vocht, trillingen, schokken en EMC. En zo kan dit dus de kleinste druktransmitter ter wereld zijn.

De D-lijn OEM-transmitters heeft dus een ingebouwde digitale signaalprocessingkern (DSP) voor de compensatie en normalisatie van de uitgangswaarden. Die compensatie noemen we ook wel de MathMod Compensatie: Mathematische modellering van de sensorkarakteristieken die nauwkeurige compensatie mogelijk maakt met een standaard uitgangssignaal als resultaat. Afhankelijk van de complexiteit van de modellering of de compensatie-algoritmes, is dit uitgangssignaal nagenoeg vrij van temperatuurinvloeden en lineariteitsfouten.

I2C-interface
I2C (Inter-Integrated Circuit) is ontworpen voor een directe verbinding tussen apparaten op een printplaat. Koppel de transmitter met een digitale I/O-interface aan een microcontrollergebaseerd systeem en voilà: geen versterking, geen conversie van analoog naar digitaal, geen kalibratie, geen temperatuurcoëfficiënten. Kortom: geen problemen.

Op een rijtje?

 • Ultra laag stroomverbruik, geoptimaliseerd voor batterijvoedingstoepassingen
 • Hermetisch beschermde sensorelektronica - zeer goed bestand tegen invloeden van buitenaf.
 • Ultracompacte, robuuste behuizing van roestvrij staal (optioneel Hastelloy C-276)
 • Geen externe elektronica voor compensatie of signaalverwerking
 • Uiterst nauwkeurig, uitstekende stabiliteit op lange termijn, geen hysteresis
 • Drukbereiken van 1 bar tot 1000 bar
 • Gemakkelijk te integreren in microcontrollergebaseerde systemen
 • Interne twee-chip-oplossing met druksensor en signaalverwerkingsscheiding zorgt voor een hoge mate van flexibiliteit

Meer weten? We zijn één telefoontje bij je vandaan!

0182-399 840, maar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. mag natuurlijk ook...

Nieuwsbriefarchief