KELLER Nieuwsbrief

Communicatie wordt steeds belangrijker. Zowel tussen producten als tussen mensen. Met onze nieuwsbrief ontvang je iedere twee maanden kort en krachtig KELLER nieuws.

Aqua Nederland en Ocean Business

Keller vanuit de luchtWe hadden het al aangekondigd, er stonden twee vakbeurzen op het programma, de afgelopen weken. Drukke dagen die je niet in je koude kleren gaan zitten. En ook eens mooi om te zien hoe - in dezelfde periode van het jaar - een beurs in Nederland en in het Verenigd Koninkrijk zich laten vergelijken. Aqua Nederland en Ocean Business dus.

Oké, toegegeven, een vergelijk van deze twee beurzen is een beetje zoiets als appels vergelijken met peren. Want de Nederlandse beurs richt zich ook door het tegelijkertijd houden met de Rioleringsvakdagen op een net wat andere doelgroep dan de Britse. En de volksaard is natuurlijk ook wel een tikkie anders. Maar qua belang van een dergelijk evenement voor je vakgebied zien we toch wel bijzondere verschillen.

Goed. Eerst hoe het was. In Nederland hadden we op onze stand een prachtige watertank met sensoren neergezet. We lieten zien dat we sensoren met LoRa-transmitters uit kunnen rusten, toonden de Keller-cloudoplossing Kolibri en we hebben zelfs onze eigen Workshop ter sprake gebracht. Maar daarover verderop in deze nieuwsbrief meer.

IMG 20190409 WA0000In Engeland lieten we op de Keller-stand onze diepzeesensoren zien. Dit zijn digitale sensoren met een precisie van 0,01 % en een zeer betaalbaar alternatief voor de kostbare kwarts-sensoren. Dankzij onder meer extra dikwandige behuizing en een subcon-stekker zijn deze sensoren in staat om tot een druk van maximaal 1000 bar totaal te meten. Denk dan bijvoorbeeld aan de hydraulische systemen van een onderzeebootje. Als bijvangst is ook de temperatuur beschikbaar zodat onze oceanologen nog wat extra input hebben voor hun systemen.

Ook toonden we onze relatief nieuwe LX-sensoren: OEM-sensoren voorzien van nieuwe X2-elektronica. Daarmee kunnen we uit één print RS485 (modbus), I2C, SDI12 en UART halen. En ook hier weer de optionele precisie van 0,01 %. Genoeg te zien dus.

Entree AquatechDe beurs zelf
De Nederlandse beurs had volgens de organisatie circa 370 exposanten en net zo circa 9.500 bezoekers. Met een programma vol sprekers en lezingen, voor ieder wat wils. Altijd leuk om Helga van Leur eens in het echt een heuse Aqua-Kwis te zien presenteren en te horen wat zij allemaal te vertellen heeft over het water in ons land. Want laten we wel wezen: dit onderwerp is wel belangrijker dan ooit.

In het Verenigd Koninkrijk konden we nog zonder problemen op een beurs staan. Qua grootte ontliep Ocean Business de Nederlandse beurs niet veel. Qua beleving des te meer. Zoals gezegd, het onderwerp is nét even anders. Maar belangrijk: in het door politiek zo verdeelde land, lijkt op professioneel niveau ongelofelijke eensgezindheid te heersen. Neem je jezelf en je vakgebied serieus, dan bezoek je de vakbeurzen. Punt.
Daarnaast zijn de beurzen in Engeland over het algemeen internationale beurzen. Bezoekers uit 69 landen, maar liefst 41% van de bezoekers is van buiten de UK en deze editie kende 5% meer bezoek dan de vorige. Mensen komen vaak voor meerdere dagen en overnachten in de stad, met als gevolg: geen haast, een gemoedelijke sfeer en drukte tot na sluitingstijd.

Leuk werken
En natuurlijk mag dat leuk zijn! Sterker nog, het sociale aspect is behoorlijk sterk aangezet. Sterker dan wij nuchtere Nederlanders gewend zijn. Maar werken mag ook leuk zijn, toch? In klein R6C7822Nederland lijken beurzen in het algemeen niet meer zo in trek. Of dat komt door het indikken van ons bedrijvenlandschap, over de werkdruk die we met zijn allen ervaren of het imago van beurzen als een uitje en niet als een vakinhoudelijk evenement? Zeg het maar.

Voor een impressie van de Aqua Nederland kun je hier een filmpje kijken. De Engelsen? Die maken zich niet zo druk. Volgend jaar weer een beurs.

 

Nieuwsbriefarchief