KELLER Nieuwsbrief

Communicatie wordt steeds belangrijker. Zowel tussen producten als tussen mensen. Met onze nieuwsbrief ontvang je iedere twee maanden onze nieuwsbrief. Kort en krachtig op de hoogte van wat onze zintuigen in de markt opgemerkt hebben.

KELLER Nieuws

Als het echt diep moet kunnen

Sensor en duikuitrustingKeller staat zijn mannetje

De toepassingen van druksensoren zijn divers, zoveel weet de lezer waarschijnlijk wel. Vandaag laten we er een zien die we niet iedere dag voorbij zien komen: dieptemetingen voor offshore-gebruik. Tarka-systems is een klant die zich specifiek op die markt richt en Keller sensoren gebruikt. Hoe? Lees maar mee.

Lees meer: Als het echt diep moet kunnen

Workshop IoT bij Keller

20190612 0006Kleine setting, grote tevredenheid

Begin vorige maand vonden de aangekondigde IoT-workshops van Keller plaats. Martijn Smit nam de deelnemers mee in de wereld van de Kolibri-cloud, dashboard, remote monitoring en liet stap voor stap zien wat de mogelijkheden nu zijn en wat er in de (nabije) toekomst staat te gebeuren.

Lees meer: Workshop IoT bij Keller

Al meer dan twintig jaar loggen

Dataloggers voor grondwater- en riooloverstortmetingen20190612 0005

Ze zijn er al sinds de jaren negentig. Dataloggers bij Keller. Sterker nog, zoals Keller het piëzoresistieve meetprincipe ontdekte, zo was ook de eerste digitale manometer een Keller-vinding. Voorzien van een display en twee knoppen, schroefde je die op een meetpunt dan kon je de gegevens uitlezen. Als je hem aansloot op de pc, dan kon je de meet- en de opslaginterval programmeren. Baanbrekend!

Lees meer: Al meer dan twintig jaar loggen

’s Werelds kleinste

Sensor met bijMaar de prestaties zijn groots

‘Zwitserse precisie’ is een kwalificatie die Keller met graagte in stand houdt. Zo ook met de LD-serie sensoren. Een unieke combinatie van een zeer robuuste industriële druktransmitter met de populaire I2C microcontroller-interface. En waarschijnlijk de kleinste druktransmitter ter wereld.

Lees meer: ’s Werelds kleinste

Nederland waterland

20190417 0001En laat dat nou net ons ding zijn
In ons land wordt de waterstand op allerlei manieren gemeten. En daar mag Keller vaak een mooie rol in vervullen. We zijn op bezoek bij Ronald Essenstam, medewerker rioleringstechniek bij de Gemeente West Maas en Waal en hij vertelt ons over wat daarbij komt kijken. Binnen de taakstelling van de gemeente, tenminste.

Lees meer: Nederland waterland

IoT-workshop

Werken in de cloud, waarom ik? En hoe dan?Klein connected

Keller organiseert een gratis workshop over het op afstand uitlezen van sensoren. De voordelen daarvan zijn groot, helemaal als dat near-realtime in een overzichtelijk dashboard gebeurt. Niet meer met een device langs een meetpunt om op locatie de gegevens uit te lezen, maar vanachter het eigen bureau, van alle meetpunten in één keer het overzicht.

Lees meer: IoT-workshop

KELLER KOLIBRI-desktop-app

Zeichenfläche 1 KopieIn onze vorige nieuwsbrief las je het artikel over de mogelijkheden om metingen digitaal te verwerken. Met behulp van modems, LoRa-transmitters en de Kolibri-cloud stuur je data naar een dashboard. Die Kolibri-cloud is een onderdeel van de Keller Kolibri-suite en die heeft een nieuw kindje: de Kolibri-desktop-app.

Lees meer: KELLER KOLIBRI-desktop-app

Aqua Nederland en Ocean Business

Keller vanuit de luchtWe hadden het al aangekondigd, er stonden twee vakbeurzen op het programma, de afgelopen weken. Drukke dagen die je niet in je koude kleren gaan zitten. En ook eens mooi om te zien hoe - in dezelfde periode van het jaar - een beurs in Nederland en in het Verenigd Koninkrijk zich laten vergelijken. Aqua Nederland en Ocean Business dus.

Lees meer: Aqua Nederland en Ocean Business

Keller op Ocean Business

Hét evenOcean Business 2019ement voor de internationale waterbranche

Een ander belangrijk evenement dit voorjaar: Ocean Business 2019, van 9 tot 11 april in Southampton, UK. Keller is te vinden op standnummer U3 en we gaan voor wederom een prachtig evenement. De standruimtes zijn in ieder geval compleet uitverkocht, dus dat belooft wat.

Lees meer: Keller op Ocean Business 

Hydrostatische LoRa-niveausensor

De LDT 1 LoRa-niveausensor

De Serie 26Y niveautransmitters van Keller hebben een extreem kleine temperatuurafwijking. De transmitter beschikt hiervoor over een extra circuit met een temperatuursensor waardoor het mogelijk is om het temperatuurbereik in stappen (velden) van slechts 1,5K te verdelen.

Lees meer: Hydrostatische LoRa-niveausensor

Metingen digitaal verwerken

Draadloze betrouwbaarheid

Welke meting ook, welke cloud ook, data zijn direct beschikbaar

Ook de techniek van niveau- en drukmetingen gaat met de tijd mee. De basis blijft cruciaal: nauwkeurigheid en stabiliteit, maar ook behuizingen die bestand zijn tegen soms de meest extreme omstandigheden. Een ander aspect wint ook aan belang: communicatie - het liefst draadloos en realtime.

Lees meer: Metingen digitaal verwerken

Nieuwsbriefarchief