KELLER Nieuws
Waterstof - daar draait het om
Eerste Food Technology
13 en 14 april was - na een aantal corona-gerelateerde verschuivingen - dan eindelijk de eerste editie van de beurs en het congres Food Technology. En als KELLER Nederland hebben wij daar aan deelgenomen, want ook in de food vinden onze sensoren hun weg.
Kijkvoer - de geschiedenis van grondwatermetingen
Als we íets kunnen in ons land, is het water beheersen. Een heel belangrijk onderdeel daarvan is grondwater meten. We hebben een prachtige film voor je gemaakt waarin we je meenemen door de geschiedenis van deze discipline. Speciaal voor jou.
Laagdrempelige diepzee - Laat alles los wat je weet
Op de campus van de TU in Delft werkt een groep enthousiastelingen bij Lobster Robotics. Multidisciplinair en creatief en met een sterk staaltje technologie werken zij aan het toegankelijk maken van de diepzee. Anders gezegd, ze verlagen de drempel voor het doen van diepzee-onderzoek.
Lees meer: Laagdrempelige diepzee - Laat alles los wat je weet
De generatie van Waterstof
Vorige keer sloten we ons verhaal af met de zin ”Volgende keer kijken we naar de generatie van waterstof.” Die kun je natuurlijk op meerdere manieren uitleggen. Het opwekken van waterstof, de toekomst van waterstof, de mensen die geloven in waterstof. Te veel voor één verhaal. Dus beginnen we met de opwekking. En wie weet wat er nog meer volgt.
Water, we blijven ermee stoeien
Te veel is niet goed, maar te weinig ook niet
Water. Als het teveel is, hebben we een probleem, maar als het te weinig is, ook. Daar komen de waterschappen om de hoek. En daar komen we KELLER vaak tegen. We waren nieuwsgierig wat dat in de praktijk betekent.
Food Technology
Productnieuws
Natuurlijk hebben we weer een paar productnieuwtjes te melden. Want onze ontwikkeling staat niet stil en we willen altijd verder en meer. Dus ga er maar voor zitten, we beginnen met de LEO 1, onze digitale manometer.
KELLER blikt terug
Het was het eerste grote evenement in tijden.
Hoe zou het zijn? Zouden er wel bezoekers komen?
Geen zorgen, die bezoekers waren er, het was een gezellige beurs met een prima sfeer!
KELLER Nederland op LinkedIn
Sinds kort vind je ons ook op LinkedIn. Zoals onze Zwitserse inslag het wil, doen we het pas als het goed voelt. En dat voelt het. En dat de praktijk dat uitwijst, blijkt uit het bezoek dat we op de beurs Aquatech mochten begroeten.
Gas op die sensor
Ook in de automotive staat KELLER zijn mannetje
“Behalve op Antarctica zijn wij op ieder continent aanwezig”, vertelt Lars van Lieshout trots. Hij werkt bij Vialle Autogas Systems in Eindhoven. Het bedrijf dat we vooral kennen van ‘autogas’, maar dat zich bezig houdt met alternatieve brandstofsystemen in iets bredere zin dan dat.
Een paar tienden - Een wereld van verschil
Koelen is een belangrijk fenomeen voor de houdbaarheid van voeding. Een fenomeen waarbij de ontwikkelingen nog steeds niet stil staan. Of misschien zelfs wel nooit stil staan. De behoefte aan koeling werd ook voor de vaccindistributie nog eens extra groot.
Zien we jou op de Aquatech?
Aquatech Amsterdam is 's werelds toonaangevendste waterbeurs voor proces-, drink- en afvalwater. Voor wie in contact wil komen met waterprofessionals van over de hele wereld: the place to be! Van 2 tot en met 5 november - en natuurlijk zijn we daar weer bij.
Winactie Aquatech 2021: Lekker vertrouwd en heel betrouwbaar
Zwitserse precisie, dat is waar wij voor gaan. Dus herhalen we onze winactie van de vorige Aquatech. Want wat zijn we blij met die mooie prijs, en de winnaar was dat ook! Die winactie: laat je visitekaartje achter en maak kans op: Een Victorinox!
Lees meer: Winactie Aquatech 2021: Lekker vertrouwd en heel betrouwbaar
Waterstof: de brandstof van de toekomst
Waterstof wordt de brandstof van de toekomst genoemd. Waarom? Omdat het geen uitstoot kent, behalve water. In waterstofauto’s wordt de waterstof uit de brandstofcel omgezet in water. Dit gebeurt met behulp van zuurstof uit de lucht. Bij dit proces komt elektriciteit vrij en hiermee wordt de elektromotor van de auto aangedreven zodat de auto vooruit komt. De enige uitstoot is schoon water. De opslag van waterstof als brandstof voor een brandstofcel voor auto’s en vrachtwagens gebeurt onder een druk van 350 bar bij vrachtwagens, bussen en voor de scheepvaart, en 700 bar voor personenauto’s.
We mogen weer! De Aquarama Trade Fair
Het is even geleden, dus we kunnen ons voorstellen dat je staat te popelen om weer eens ouderwets een beurs te bezoeken. Maar ja, die Covid, hè? In België is de zogenaamde Covid Safe ticketregeling van kracht en zo kan de Aquarama Trade Fair op 30 september gehouden worden.
Stilstand is achteruitgang - volop productontwikkelingen
Alleen al voor de productontwikkelingen zouden we een aparte nieuwsbrief kunnen maken. Maar we combineren het nuttige graag met het aangename. Dit keer maar liefst drie (!) productnieuwtjes. Over de Series 23SX-C, 21Zio en 36XiW.
Lees meer: Stilstand is achteruitgang - volop productontwikkelingen
KELLER Nederland in beeld - op YouTube
Recent maakten we zulke prachtige beelden bij het project Grensmaas, dat we besloten om een KELLER Nederland YouTube-kanaal te starten. Want zoals dat gaat met zulke prachtige resultaten: het smaakt naar meer.
Eén kleine sensor helpt - Project Grensmaas
Iedere week wordt er door het Consortium Grensmaas zo’n honderdduizend ton grind gewonnen. Een hoeveelheid die een enorme logistieke operatie vereist. Stilvallen van dat proces is geen optie. Al helemáál niet onaangekondigd. Met één enkele sensor heeft Hans van der Meer dat risico in beeld.
Newsflash: Hans heeft ons geïnformeerd dat er in het gebied waarin de werkzaamheden zijn afgerond, geen overstromingen zijn geweest. Het vermelden waard!
Nog meer nieuwe elektronica
Een drukstransducer die je kunt voorzien van je eigen elektronica? En dan de KELLER meetkwaliteit? Een OEM druktransducer dus. En wat is nou makkelijker voor de montage dan dat die transducer voorzien is van een schroefdraad? Precies.
X-Line bij de tijd
De ontwikkelingen - ook in de elektronica - schrijden voort. En dus worden onze componenten met regelmaat onder de loep genomen om te zien of ze nog kunnen blijven voldoen aan onze strenge eisen - en die van onze klanten. Streng is niet streng genoeg, zeg maar.
Grondonderzoek is de basis - Wiertsema & Partners peilt de bodem
Je hebt ze al eens voorbij zien komen in een van onze verhalen. Als de go-to partner voor het plaatsen van peilbuizen, maar er schuilt nog veel meer achter die firmanaam. Wiertsema & Partners uit Tolbert. Je ziet ze door het hele land en dat maakt nieuwsgierig. Gerben Spoelstra vond de tijd om ons iets meer te vertellen, ook over de samenwerking met KELLER.
Lees meer: Grondonderzoek is de basis - Wiertsema & Partners peilt de bodem
Tijd voor een upgrade
Technologie moet bijblijven op de nieuwste stand van zaken. En waar nodig een upgrade krijgen. Zo blijf jij als klant verzekerd van de beste prestaties en profiteer je van de voorschrijdendetechniek. Daarom hebben we onze 30X en 40X sensoren voorzien van de nieuwste elektronica.
Voorbij de pers
Je hebt vast altijd al willen weten hoe diep je echt kunt duiken met een Sovjet Vostok Amfibia duikhorloge? En hoe dat zich verhoudt tot een simpel - maar wel met olie gevuld - quartzhorloge?
Kleine stap van standaard naar custom
Met een modulair productontwerp kun je veel meer dan standaards leveren. Dat wist speelgoedproducent Lego ook al heel lang. Maar ook bij sensoren gaat die vlieger op.
Digitaal en toch low-cost
Bij KELLER houden we van nauwkeurig. Heel nauwkeurig. Maar niet voor alle applicaties is die hele hoge nauwkeurigheid een meerwaarde. De combinatie van ‘gewoon’ nauwkeurig - nog steeds een Total Error Band van 0,25% (!) - en een hoge stabiliteit is voor veel toepassingen meer dan goed.
IoT: Internet of Things.
Internet of Things - kort samengevat en in hele algemene zin betekent het dat sensoren met elkaar verbonden zijn via het internet. Sommigen zeggen wel: sensoren zijn de zintuigen van het internet.
Kolibri Cloud - spannend?
Hoe spannend is dat nou, zo een cloudomgeving? Wat kun je er eigenlijk mee? En waarom zou je dat moeten willen? Vooropgesteld: je moet niks. Maar je kent toch ook het gezegd: wat de boer niet kent? Daarom hebben we een demonstratie voor je.
Prijsvraag niet voor iedereen zichtbaar
In onze laatste nieuwsbrief publiceerden we een prijsvraag met leuke prijzen. Alleen bleek deze niet voor iedereen zichtbaar. Oeps!
We denken het probleem gevonden te hebben, dus meedoen kan alsnog t/m 31 december!
De prijsvraag vind je hier: Toch nog iets feestelijks
Kerst / Nieuwjaarssluiting
De laatste week van december en de eerste week van januari is onze fabriek gesloten. Natuurlijk kun je bestellingen gewoon naar ons toe sturen, leveringen vinden weer plaats vanaf 4 januari 2021.
KELLER Nederland is gewoon bereikbaar in deze periode.
Nieuw: Chat live met ons!
In deze tijd van thuiswerken merken we dat veel mensen per mail met ons communiceren, terwijl telefoon vaak sneller en handiger is. Nu heeft niet iedereen een telefoon van de zaak en vinden sommigen het om begrijpelijke redenen niet prettig om met een privé telefoon te bellen.
Daarom hebben we nu een alternatief: Sinds twee weken hebben we een chatfunctie op onze website. Hiermee kun je eenvoudig met ons chatten en heb je snel een antwoord op je vraag.
Toch nog iets feestelijks
Normaal gesproken zien we elkaar in de loop van het jaar op beurzen of andere bijeenkomsten. Dan hebben we gelijk de kans om op de een of andere manier cadeautjes uit te delen. Helaas mocht dat er dit jaar niet van komen. En omdat we toch graag cadeautjes uitdelen, hebben we iets anders bedacht.
Jaja, heus: een echte prijsvraag!
Ter land en ter zee - Bodemonderzoek is key voor bouwwerken
Een windmolen op zee moet niet op een laag drijfzand staan. En vraagt een andere fundering dan een boorplatform. Op het land is de bodem in bijna iedere uithoek van ons land weer anders. Dus welke fundering je kiest, hangt af van de precieze bodemcondities op je bouwlocatie.
Lees meer: Ter land en ter zee - Bodemonderzoek is key voor bouwwerken
Geen aannames a.u.b. - Eerst meten, dan handelen
Bij een monumentaal complex van enige omvang is het van belang dat je doordacht bezig bent met onderwerpen die extreme invloed hebben op de toekomst van het complex. En als het onderwerp de fundering betreft, dan is dat logischerwijs de basis van alles. Extra doordacht dus!
De ARC1 NB-IoT nu ook in basic
De familie van de ARC1 en ADT1 heeft een nieuwe loot aan de stam. De verschillende leden van de familie kunnen via LoRa, 3G/4G en narrow band IoT (LTE-M) data van KELLER digitale druktransmitters verzenden. Maar er is nieuws: nu is er ook een basic versie beschikbaar!
Waterhuishouding in balans - Sensoren in sluizencomplex
Ook tijdens de coronaperiode hebben we met onze Belgische partner BIP Elneo een prachtig en belangrijk project kunnen realiseren voor een drinkwaterbedrijf. De titel van de aanvraag: "Monitoring en online opvolging conductiviteit en niveau in brak water te Nieuwpoort".
Lees meer: Waterhuishouding in balans - Sensoren in sluizencomplex
Uit het oog is niet uit het hart - 2G-netwerk wordt afgesloten
In de komende maanden al zullen de eerste providers in Nederland het 2G-netwerk afsluiten. Dit netwerk wordt in Nederland al bijna dertig jaar gebruikt voor het digitaal verzenden van data. Misschien communiceren jouw sensoren nog via 2G? Geen zorgen, KELLER helpt.
Lees meer: Uit het oog is niet uit het hart - 2G-netwerk wordt afgesloten
Automatiseren - De basis begint hier
Automatiseren, op afstand uitlezen, analyseren of zelfs bedienen. Het krijgt ineens een enorme boost qua aandacht. En automatiseren, of autonomiseren, begint hier. Met sensoren. Waarnemingen van sensoren worden gecommuniceerd en bepalen handelingen. We hebben een paar mooie voorbeelden voor je. We beginnen op de grond.
Nieuwe versie KELLER Kolibri desktop / Logger 5.3 EOL
Met de op 9 juli verschenen versie van de KELLER Kolibri Desktop, is Logger 5.3, de software waarmee onze DCX-loggers werden geprogrammeerd en uitgelezen, officieel EOL (End Of Line) geworden. Er werden al geen updates meer uitgebracht maar eventuele bugs werden (uiteraard) gewoon verholpen.
Lees meer: Nieuwe versie KELLER Kolibri desktop / Logger 5.3 EOL
Waterleiding = beschaving - Controle = veiligheid
Door de jaren heen zijn er voorbeelden van hoogstaande beschavingen. Je zou bijna kunnen stellen dat een hoogwaardige waterleiding synoniem is voor een hoogstaande beschaving. De veiligheid van een waterleiding, dat heeft nogal wat voeten in aarde.
Lees meer: Waterleiding = beschaving - Controle = veiligheid
Precies wat je nodig hebt - Want waarom zou je meer betalen?
Oké, hij is gepikt van een oude reclameslogan. Maar het is een waarheid als een koe. Als je niet meer nodig hebt, waarom zou je dan een duurdere sensor kopen? Zeker niet nu de Serie 23 SY ook met de digitale uitgang van de 33 X serie verkrijgbaar is, de 23 SX heet ie. Zo heb je precies wat je nodig hebt.
Lees meer: Precies wat je nodig hebt - Want waarom zou je meer betalen?
De koning onder de manometers - Zowel remote als lokaal
Dé oplossing voor het uitvoeren van drukmetingen in bijvoorbeeld gemeentelijke waterdistributiesystemen? De LEO 5 en LEO Record. Waarom? Omdat het meetprincipe zeer hoge nauwkeurigheid en tegelijk storingsongevoeligheid oplevert.
Lees meer: De koning onder de manometers - Zowel remote als lokaal
Waterkwaliteit continu op peil - Automatische meting en remote monitoring
Bij Tata Steel in IJmuiden is koelwater een onmisbaar bedrijfsmiddel. Dat koelwater gebruiken ze in vele soorten en kwaliteiten en een van de soorten is zout grondwater. Dit komt van diepe ondergrondse bronnen. Een strikte monitoring van de bronnenputten wordt belangrijker voor het duurzame beheer, naarmate het einde de levensduur van deze bronnen dichterbij komt.
>> Zo nu en dan mogen we meewerken aan een artikel voor een vakblad. Dit keer voor Automatie | PMA waar onderstaand artikel voor werd gemaakt. Natuurlijk vinden we dat een mooie kans om iets te laten vertellen over onze producten, maar we vinden het zelf ook altijd interessant om aan onze klanten te laten lezen wat we eigenlijk allemaal doen met onze sensoren. We mogen onze trouwe lezers een voorproefje geven:
Lees meer: Waterkwaliteit continu op peil - Automatische meting en remote monitoring
Hoe vergelijk je sensoren nou eigenlijk? - Weet wat je koopt
Waar in het tijdperk van industrie 4.0 sensoren een steeds grotere rol in gaan nemen, is het van belang goed te kijken naar de verschillen tussen de diverse sensoren die er beschikbaar zijn. Waar selecteer je op: specificaties, prijskaartje, reputatie van de fabrikant, of zijn er andere factoren die meespelen?
Lees meer: Hoe vergelijk je sensoren nou eigenlijk? - Weet wat je koopt
De compleetste lijn in datatransmissie - ARC1 nu ook met narrow band IoT en LTE-M
Hoe compleet wil je het hebben? Met de uitbreiding van de communicatieprotocollen in de ARC1 datatransmissie-unit kan deze nu via 2G, 3G, narrow band IoT en LTE-M (4G) data van KELLER digitale druktransmitters verzenden.
Lees meer: De compleetste lijn in datatransmissie - ARC1 nu ook met narrow band IoT en LTE-M
On hold - Ook onze eigen KELLER Workshop IoT - Uitstel is geen afstel
De workshops IoT die we in onze vorige nieuwsbrief hebben aangekondigd, zijn uitgesteld tot nader order. Zoals zoveel fysieke bijeenkomsten hebben ook wij deze niet door kunnen laten gaan, corona gooide roet in het eten.
Als je je al hebt aangemeld, dan houden we je natuurlijk op de hoogte zodra we meer weten. Heb je je nog niet aangemeld? Dan kun je dat natuurlijk alsnog doen. Vrijblijvend, dat spreekt voor zich.
Lees meer: On hold - Ook onze eigen KELLER Workshop IoT - Uitstel is geen afstel
Next step in smart technology - TechniShow uitgesteld
Een andere On Hold betreft het onderwerp beurzen. In onze vorige nieuwsbrief kondigden we aan dat we present zijn op de TechniShow, die gepland stond voor midden maart. Die beurs is doorgeschoven - naar wanneer? Dat is nog even koffiedik kijken.
Lees meer: Next step in smart technology - TechniShow uitgesteld
KELLER in the bush - IoT waterstand-testproject in Kololo Game Reserve - Zuid Afrika
Te veel of te weinig water. In beide gevallen zijn watermanagement en watermeetsystemen van groot belang. Daarmee kun je zeggen dat de markten op dat gebied in Nederland en Zuid-Afrika overeenkomsten vertonen. Hier te veel, daar te weinig. En dat het logisch is dat de activiteiten van KELLER in Zuid-Afrika sinds 1 januari van dit jaar vanuit Nederland bestierd worden.
Lees meer: KELLER in the bush - IoT waterstand-testproject in Kololo Game Reserve - Zuid Afrika
Reprise: KELLER Workshop IoT
Op veler verzoek een nieuwe ronde
Werken in de cloud, waarom ik? En hoe dan? Zo begonnen we vorig jaar onze uitnodiging voor onze workshops IoT. Want ja, je hoort er dan wel veel over, maar wat je er nou concreet mee moet en waarom. Dat vertelt Martijn Smit van KELLER je hoogstpersoonlijk in een gratis - heus - workshop.
Next step in smart technology - KELLER is erbij!
UPDATE - TechniShow is verplaatst naar 1 tot en met 4 september. Even geduld dus, maar wat in het vat zit...
xxxx
In Nederland worden - nog steeds - verschillende grote vakevenementen georganiseerd. Als belangrijke speler in de markt, is het handig om daarbij aanwezig te zijn. En natuurlijk pikken we als KELLER zijnde dan wel de krenten uit de pap.
Optimale prestaties - Nu met optimale presentatie
Als je producten het neusje van de zalm zijn, dan moet je dat natuurlijk wel een beetje zichtbaar maken in de presentatie. Laat dat nou precies - maar ook onder andere - zijn waaraan de afgelopen tijd heel hard gewerkt is in Zwitserland. En waar we nu met trots over op de trom slaan. Onze nieuwe corporate website.
Lees meer: Optimale prestaties - Nu met optimale presentatie
Wordt het heet? Dan is daar de M8Cool
Onder extreme condities toch uiterst nauwkeurige én snelle drukmetingen, zelfs daar waar weinig ruimte is. Dat kan met de KELLER M8Cool zelfs bij temperaturen tot maar liefst 1.000 °C. Net als de M5 serie is ook de M8Cool gebaseerd op ‘Backside’-technologie en wordt de druk op de achterkant van de chip gemeten.
Waterspanning
Een parameter die van levensbelang kan zijn
Iedereen die ooit op een strand heeft gelopen, heeft weleens gemerkt hoe nat zand kan wiebelen als pudding als je er op stapt. Dit kan leuk zijn op een strand, maar gevaarlijk in een bebouwde omgeving.
Motoronderzoek en R&D?
21PHB druktransducer!
De M5, M5HB en de M8CoolHB kennen we al, nu bespreken we de 21 PHB. Met de snelle HB-elektronica en dus uitgevoerd met de RS485-configuratie-interface en de 0 - 10V analoge interface. Prima geschikt voor motoronderzoek en -R & D.
Vernieuwde KELLER KOLIBRI desktop-app
Hij was al een poosje uit, de KELLER KOLIBRI desktop-app voor Windows. We hebben recent de nieuwste versie mogen lanceren, met belangrijke nieuwe functionaliteiten.
Aquatech 2019 - hoe was ie?
Bezoek geïnteresseerd in digitalisering
De organisatie van een evenement kan in zijn terugblik wel lovend zijn over het resultaat, maar hoe hebben wij dat ervaren, als exposant? KELLER Nederland had een prachtige stand in hal 12, in de hal die in het teken stond van process control & automation.
Verschildruksensor maakt het verschil
Misschien heb je het wel eens meegemaakt. Je gaat vliegen, in de winter. Het is koud buiten en je hebt die ochtend thuis je autoruiten schoon moeten krabben. Nu zit je in het vliegtuig en begint het te sneeuwen. En natuurlijk moet alles veilig de lucht in. Je vliegtuig moet vanwege de weersomstandigheden door een de-icing-procedure. En daar kom je sinds kort KELLER tegen.
Aquatech 2019 - KELLER is erbij!
In onze vorige nieuwsbrief kon je het al lezen. We zijn weer van de partij op Aquatech! De beurs waar alles over en rond water en waterbeheersing te zien is. Of, zoals ze zelf zeggen: ’s werelds leidende vakbeurs voor proces-, drink- en afvalwater.
ADT1-Tube - Peilbuiscompatibel LoRa-module
Met de ADT1-Tube heeft KELLER een LoRa-module ontwikkeld voor toepassing ín een peilbuis. En dus natuurlijk met een rvs-behuizing. Betrouwbaar en slim. We zorgen ervoor dat je achter je bureau kunt blijven zitten en toch op de hoogte bent van de actuele stand van zaken op locatie. Omdat we graag een beetje voorlopen op de markt. En soms een flink beetje. Is niet erg toch?
Uitleg in 3D - Plaatjes zeggen meer dan woorden
Voor veel technische principes geldt dat een plaatje - en zéker een geanimeerd plaatje - direct duidelijk maakt hoe het werkt. Zo ook met het piëzoresistieve principe van onze sensoren. Daar hadden we bij KELLER al een prachtig filmpje over, dat we nu naar een hoger niveau hebben getild.
Adem in, adem uit - Betrouwbare oplossingen
In Spijkenisse is Stoof Technische Dienstverlening gevestigd, het bedrijf van Janwillem Stoof . Een hartstochtelijke techneut die het niet kan laten om dag en nacht klaar te staan voor zijn klanten. “Als een klant mij rechtstreeks belt, zal ik steeds proberen om te helpen, ondanks dat ik dat inmiddels natuurlijk prima aan anderen kan - en moet - overlaten. Door onze ervaring hebben we soms met een paar vragen en tips de oplossing al voor ze.” En die helderheid en doortastendheid vond hij ook in het contact met Keller. Het begin van een mooie samenwerking.
Pronkstuk - Zuil met uitleg
Als je trots op iets bent, wil je dat zoveel mogelijk mensen er kennis van nemen. En zet je het dus op een zo mooi mogelijke manier in de spotlight. Zo trots zijn wij dus op het piëzoresistieve principe van onze sensoren, dat we een holografisch display hebben aangeschaft waarin het principe in een schitterende 3D-animatie wordt getoond.
DCX22 ECO - Niet de allerhoogste precisie nodig, maar wel een hele scherpe prijs?
In het eerdere artikel over de dataloggers schreven we al over de DCX22AA. Een datalogger uit twee delen met één deel voor luchtdrukmeting bovenin de peilbuis en het andere deel, de niveausensor, onder in de peilbuis. Uiterst nauwkeurig en veelal gebruikt voor grondwatermetingen en riooloverstortmetingen. We kregen regelmatig de vraag of het niet een ietsie simpeler kon. Kon daarmee ook de prijs misschien omlaag?
Lees meer: DCX22 ECO - Niet de allerhoogste precisie nodig, maar wel een hele scherpe prijs?
Piëzoresistieve drukmeettechnologie
Piëzoresistieve technologie wordt vaak in één adem genoemd met drukmeting. Maar wat precies is het piëzoresistieve effect? En waarom wordt deze technologie gebruikt bij drukmeting? - Vrij naar Dr. Sören Boyn.
Samen met temperatuur is druk een essentiële parameter in veel technische systemen. Een brede verscheidenheid aan industriële processen vereist bovendien nauwkeurig gecontroleerde drukken. Daarom is - naast temperatuurmeting - drukmeting de belangrijkste en meest gebruikte technologie voor monitoring en besturing van machines en fabrieken.
Als het echt diep moet kunnen
Keller staat zijn mannetje
De toepassingen van druksensoren zijn divers, zoveel weet de lezer waarschijnlijk wel. Vandaag laten we er een zien die we niet iedere dag voorbij zien komen: dieptemetingen voor offshore-gebruik. Tarka-systems is een klant die zich specifiek op die markt richt en Keller sensoren gebruikt. Hoe? Lees maar mee.
Workshop IoT bij Keller
Kleine setting, grote tevredenheid
Begin vorige maand vonden de aangekondigde IoT-workshops van KELLER plaats. Martijn Smit nam de deelnemers mee in de wereld van de Kolibri-cloud, dashboard, remote monitoring en liet stap voor stap zien wat de mogelijkheden nu zijn en wat er in de (nabije) toekomst staat te gebeuren.
Al meer dan twintig jaar loggen
Dataloggers voor grondwater- en riooloverstortmetingen
Ze zijn er al sinds de jaren negentig. Dataloggers bij Keller. Sterker nog, zoals Keller het piëzoresistieve meetprincipe ontdekte, zo was ook de eerste digitale manometer een Keller-vinding. Voorzien van een display en twee knoppen, schroefde je die op een meetpunt dan kon je de gegevens uitlezen. Als je hem aansloot op de pc, dan kon je de meet- en de opslaginterval programmeren. Baanbrekend!
’s Werelds kleinste
Maar de prestaties zijn groots
‘Zwitserse precisie’ is een kwalificatie die Keller met graagte in stand houdt. Zo ook met de LD-serie sensoren. Een unieke combinatie van een zeer robuuste industriële druktransmitter met de populaire I2C microcontroller-interface. En waarschijnlijk de kleinste druktransmitter ter wereld.
Nederland waterland
En laat dat nou net ons ding zijn
In ons land wordt de waterstand op allerlei manieren gemeten. En daar mag Keller vaak een mooie rol in vervullen. We zijn op bezoek bij Ronald Essenstam, medewerker rioleringstechniek bij de Gemeente West Maas en Waal en hij vertelt ons over wat daarbij komt kijken. Binnen de taakstelling van de gemeente, tenminste.
IoT-workshop
Werken in de cloud, waarom ik? En hoe dan?
KELLER organiseert een gratis workshop over het op afstand uitlezen van sensoren. De voordelen daarvan zijn groot, helemaal als dat near-realtime in een overzichtelijk dashboard gebeurt. Niet meer met een device langs een meetpunt om op locatie de gegevens uit te lezen, maar vanachter het eigen bureau, van alle meetpunten in één keer het overzicht.
KELLER KOLIBRI-desktop-app
In onze vorige nieuwsbrief las je het artikel over de mogelijkheden om metingen digitaal te verwerken. Met behulp van modems, LoRa-transmitters en de Kolibri-cloud stuur je data naar een dashboard. Die Kolibri-cloud is een onderdeel van de Keller Kolibri-suite en die heeft een nieuw kindje: de Kolibri-desktop-app.
Aqua Nederland en Ocean Business
We hadden het al aangekondigd, er stonden twee vakbeurzen op het programma, de afgelopen weken. Drukke dagen die je niet in je koude kleren gaan zitten. En ook eens mooi om te zien hoe - in dezelfde periode van het jaar - een beurs in Nederland en in het Verenigd Koninkrijk zich laten vergelijken. Aqua Nederland en Ocean Business dus.
Keller op Ocean Business
Hét evenement voor de internationale waterbranche
Een ander belangrijk evenement dit voorjaar: Ocean Business 2019, van 9 tot 11 april in Southampton, UK. Keller is te vinden op standnummer U3 en we gaan voor wederom een prachtig evenement. De standruimtes zijn in ieder geval compleet uitverkocht, dus dat belooft wat.
Keller op Aqua Nederland
Bezoek ons op hét evenement voor de nationale waterbranche
Dit jaar wordt de vakbeurs Aqua Nederland al voor de dertiende keer gehouden. En natuurlijk is Keller van de partij. Op stand M122 laten we onze paradepaardjes ...
Hydrostatische LoRa-niveausensor
De LDT 1 LoRa-niveausensor
De Serie 26Y niveautransmitters van Keller hebben een extreem kleine temperatuurafwijking. De transmitter beschikt hiervoor over een extra circuit met een temperatuursensor waardoor het mogelijk is om het temperatuurbereik in stappen (velden) van slechts 1,5K te verdelen.
Metingen digitaal verwerken
Draadloze betrouwbaarheid
Ook de techniek van niveau- en drukmetingen gaat met de tijd mee. De basis blijft cruciaal: nauwkeurigheid en stabiliteit, maar ook behuizingen die bestand zijn tegen soms de meest extreme omstandigheden. Een ander aspect wint ook aan belang: communicatie - het liefst draadloos en realtime.