Alle datasheets, handleidingen, overzichten en software vindt u aan de rechterzijde in de grijze kolom.
Indien u op een tablet of smartphone kijkt vindt u het onder aan deze pagina.

KELLER en Internet of Things

Afbeeldingsresultaat voor loraAfbeeldingsresultaat voor narrow band iot

 Aan het begin van IoT (Internet of things, internet der dingen) staat altijd een sensor.

Want alleen met een sensor kunnen dingen toestanden registreren en acties uitvoeren.

Deze beide activiteiten in combinatie met een internetverbinding maken deze voorwerpen zonder menselijke hulp "intelligent".

KELLER AG für Druckmesstechnik is de grootste fabrikant van druksensoren in Europa en daardoor een belangrijke partner voor het realiseren van IoT-oplossingen.

 

IoT is reeds een alom bekend en deels ook omstreden begrip.

Maar het internet der dingen bevindt zich dagelijks om ons heen, of we ons dat nu wel of niet bewust zijn.

Als bijvoorbeeld video-opnames of het licht thuis vanaf de smartphone worden bediend, dan bevinden we ons in een "Smart home".

Als een onderneming zichzelf zo organiseert dat processen automatisch en zonder tussenkomst van mensen verlopen, dan wordt gesproken over een "Smart factory" of "Industrie 4.0".

Andere verwante begrippen zijn "Smart energy", "Smart mobility" of "Smart health". De sensor is, onafhankelijk van het bereik, overal de belangrijkste leverancier van gegevens en daardoor de kern van het IoT-proces.

Verschillende sensoren, die zijn aangebracht in een object, worden daarvoor gekoppeld en aangesloten op lokale en globale communicatienetwerken.

De laatste stap van het proces is het analyseren van de gegevens in de cloud of op computers die gekoppeld zijn aan een netwerk.

IoT-processen zijn heel individueel en ontwikkelen zich voortdurend verder. KELLER heeft, samen met internationale ondernemingen, al veel "smart", klantspecifieke totaaloplossingen in diverse branches en toepassingsgebieden ontwikkeld.